(Uit de krant van vrijdag 26 mei 2017)

ALKMAAR – Tijdens het Alkmaars Ontzet hebben velen ze vast weleens gezien. En vooral gehoord. The Arthur Troop Pipes and Drums. Een enthousiast Alkmaars muziekgezelschap, dat zich heeft toegelegd op het spelen van traditionele Schotse muziek. “Dat doen we met veel plezier en respect. Voor de muziek en elkaar”, zegt Patrick Witsen, lid van de band.

Jaarlijks verzorgen de muzikanten diverse optredens in zowel binnen- als buitenland. ‘Musiceren door vriendschap’ is het motto van The Arthur Troop, die bestaat uit doedelzakspelers, tenor-, bass- en snaredrummers. De band ontleent zijn naam aan de oprichter van de IPA, de Engelse politieman Arthur Troop. Komend jaar viert de band haar tienjarig bestaan met een bezoek aan het land waar de wortels van de muziekstukken liggen: Schotland. Om de reis voor de 25 leden en leerlingen te bekostigen, is The Arthur Troop druk bezig op verschillende manieren geld bijeen te brengen.

Zaterdag 3 juni is de band de gehele dag van 6.00 tot 17.00 uur aanwezig tijdens de Luilakmarkt in winkelcentrum De Mare. Witsen: “Wilt u kennismaken met onze band of Arthur Troop in actie zien en horen? Breng dan een bezoek aan onze kraam. Onze leden vertellen u graag alles over de band. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld bandemblemen en andere promotiemiddelen te koop aan.” Gedurende de gehele dag verzorgt Arthur Troop diverse demonstraties. “Heb jij ooit in een kilt willen lopen en wil je muziek maken? Je bent ook van harte welkom om op woensdagavond – onze vaste oefenavond op sportcomplex ’t Lood in Alkmaar – een kijkje te komen nemen!”. Kijk voor meer informatie op www.arthurtrooppd.nl.

Op zaterdag 19 mei 2018 08.00 – 17.00 uur zijn wij weer van de partij. U ook?