De Alkmaarse doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums komt graag optreden bij uw evenement. In deze promofilm stelt de band zich voor. Welke instrumenten worden er bespeeld, hoe zit het met het uniform?

Doedelzakspeler of -band huren

Sinds het ontstaan in 2008 heeft de ATPD veel mooie optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Een optreden van een doedelzakband maakt uw evenement onvergetelijk en er wordt nog lang over nagepraat.

Schotse muziek in Nederland

Bij optredens speelt de Arthur Troop Pipes and Drums veel beroemde Schotse nummers zoals o.a. Scotland the Brave, Auld Lang Syne, Bonnie Lass, Skye Boat Song en Highland Cathedral.

Blauwe kilt Alkmaar

De ATPD heeft leden uit Alkmaar en West-Friesland en omstreken en draagt tijdens de optredens de traditionele Schotse kleding waaronder de kilt met de prachtige blauwe tartan (de ruit) van de IPA, the International Police Association. De pipe major die voor de band loopt, draagt full dress, het ceremoniële uniform met de feather bonnet (die zwarte hoge muts) en de plaid om zijn schouders. Klik snel hieronder voor de promofilm.