Beste leden en bezoekers,

Als voorzitter heet ik u welkom op de website van “The Arthur Troop Pipes And Drums”.

“The Arthur Troop Pipes And Drums” (ATPD) is dé doedelzakband uit Alkmaar.De naam Arthur Troop is afgeleid van de heer Arthur Troop, oprichter van de “IPA”, en dat staat voor “International Police Association”.

Wij zijn heel trots dat wij, als enige pipe band van de wereld, de IPA tartan te mogen dragen. Met toestemming van de IPA. De tartan, wat staat voor ruitpatroon van onze kilt, is eigendom van de IPA section U.K. Region nr 1 Scotland.

Onze band bestaat uit enthousiaste politiemedewerkers en burgers die de Schotse doedelzak en drum een warm hart toedragen. Met onze pipers en drummers, gekleed in het traditionele Schotse uniform, zorgen wij altijd voor een bijzondere sfeer op uw evenement, feest of optocht. Het is mogelijk om een bandoptreden om te zetten naar bijzondere uitvoeringen of samenstelling. Bijvoorbeeld een solopiper bij een bruiloft of uitvaart.

Misschien gaan uw gedachten uit naar een miniband. Het is mogelijk dit te bespreken bij uw boeking via het secretariaat.

Ons motto: “Muziki per Amikeco” wat in het Nederlands betekent: Musiceren door vriendschap”. Dat doen wij dan ook met veel plezier.

Namens het bestuur van de “Arthur Troop Pipes and Drums”

Erwin van Breemen
Voorzitter