De Keltische middag in de Alkmaarse Hout op 25 augustus 2019 was een groot succes. Voor de Arthur Troop Pipes and Drums (ATPD) en zeker ook voor de organisatoren van het festival. Het weer was eerder tropisch dan Keltisch te noemen, met temperaturen rond de 30 graden en een strakblauwe hemel.

Rondom het grote veld stonden kramen met Ierse, Schotse en Welsh lekkernijen en woonaccessoires en op de podia traden verschillende bands en dansgroepen op. Het was overal gezellig druk en prima weer om op een kleedje op het veld te zitten. De stand van de ATPD trok van het begin af aan al veel aandacht van het publiek, dat helemaal enthousiast toestroomde zodra de band begon te oefenen achter op het veld. De ATPD opende het festival vanaf het grote podium en verzorgde onder grote belangstelling in de loop van de middag nog een paar korte optredens.

Bij de stand kwamen intussen veel vrienden en familieleden van de bandleden langs én grote en kleine bezoekers van het festival die interesse hadden in een proefles of een optreden. Al met al een zeer geslaagde dag voor de Arthur Troop Pipes and Drums. Klik snel hieronder voor de foto’s.