Welkom bij The Arthur Troop Pipes and Drums

The Arthur Troop Pipes and Drums is een pipeband die bestaat uit politiemensen en burgers. De naam van de band heeft daar ook mee te maken. Arthur Troop was de oprichter van “the International Police Association; een internationale vriendschapsvereniging van politiemensen. Wij zijn er erg trots op om de naam van Arthur Troop te mogen dragen met toestemming van de nabestaanden en de IPA.

De band uit Alkmaar bespeelt de Highland bagpipes, beter bekend als de Schotse doedelzak en wordt begeleidt door de slagwerkinstrumenten snare, tenor en basedrum.

Het uniform van de Arthur Troop Pipes and Drums is met de blauwe kilt en blazer duidelijk gebaseerd op het uniform van de Nederlandse politie.

De leden van de band zijn van alle leeftijden en delen allemaal dezelfde passie; met veel plezier traditionele Schotse muziek maken, met respect “voor” en vertrouwen “in” elkaar!

Het motto van de ATPD is: “Muziki per Amikeco”, een uitdrukking in het Esperanto die in het Nederlands betekent: “Musiceren door Vriendschap”

Onder deze rubriek vind u de leden van de band die zich graag aan u voorstellen of wat hun heeft bewogen om lid te worden van de band.