Doedelzak leren spelen

Bij de gezellige doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums uit Alkmaar kun je leren de doedelzak te spelen. Tijdens de repetities op de woensdagavond krijg je persoonlijk les van een van onze instructeurs. Klik hier voor meer informatie.

Schotse muziekinstrumenten

Een doedelzakband wordt officieel een pipeband genoemd. Onze pipeband bestaat uit enthousiaste politiemensen en burgers van alle leeftijden, die met veel plezier de doedelzak (the pipes) of de drums bespelen, zoals de snaredrums die scherp klinken, de tenordrums die een zwaarder geluid geven en uiteraard de grote trom die de basedrum genoemd wordt. Wil je ook leren om een van deze Schotse muziekinstrumenten te bespelen? Klik hier voor meer informatie

Schotse muziek

De doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums speelt de traditionele Schotse muziek op doedelzakken en trommels, pipes and drums. Als je ook zo’n instrument wilt leren bespelen, of wil je de band horen spelen? Kijk dan op onze website voor de evenementenagenda.

Doedelzakband Alkmaar repetitie

The Arthur Troop Pipes and Drums, met leden uit Alkmaar en West-Friesland en omstreken oefent iedere week in Alkmaar op de woensdagavond. Van 19.30 tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in het gebouw van ASV de Flamingo’s 64, Loodpolderweg 2, 1812 AA Alkmaar. Na afloop van de repetitie kun je blijven nazitten als je dat leuk vindt. Bijna altijd is er tijd voor een hapje en een drankje en zeer veel plezier. Je kunt gezellig langskomen om eens te komen kijken, of je kunt van te voren eerst informeren. Klik hier voor meer informatie.

Op een doedelzak spelen in Noord-Holland?

Bij de doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums spelen mannen en vrouwen van 15 tot 70 jaar oud. Een gevarieerd gezelschap dus. Respect voor en plezier met elkaar staat voorop, én de liefde voor Schotland en de Schotse muziek natuurlijk. De band speelt bij optredens bekende Schotse nummers zoals o.a. Scotland the Brave, Auld Lang Syne, Bonnie Lass, Skye Boat Song en Highland Cathedral. Doedelzak spelen of een kilt dragen is niet saai. Kijk maar eens wat onze Erwin er over zegt. De band heeft regelmatig mooie optredens bij optochten of evenementen in binnen- en buitenland. Tijdens de optredens heb je alle aandacht van het publiek. Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie.