The Arthur Troop Pipes and Drums komen graag optreden bij uw evenement.

Pipeband

De officiële naam van een doedelzakband is pipeband. Een pipeband bestaat uit spelers die de doedelzak bespelen en drummers die verschillende soorten trommels bespelen, de scherpe snaredrums, de zwaardere tenordrums waar ook die mooie zachte stokken bij horen, en een of meer base drums, de grote trom zoals we in Nederland zeggen. Klik hier voor meer informatie. 

Doedelzakband Alkmaar

De Alkmaarse pipeband The Arthur Troop Pipes and Drums bestaat sinds 2008. In de afgelopen jaren heeft deze doedelzakband veel mooie optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Wilt u deze band ook huren voor een optreden? Klik hier om te informeren naar de kosten. 

333x340_20180812_Douwe_Witsen_Founder_nieuwe_logo

Doedelzak bruiloft

Een optreden van een doedelzakband maakt uw bruiloft, optocht of evenement onvergetelijk en er wordt nog lang over nagepraat. Als u wilt weten wat het kost om de pipeband in zijn geheel te huren, of als miniband, klik dan hier

Doedelzak begrafenis, crematie, uitvaart

Het komt regelmatig voor dat er een doedelzakspeler gevraagd wordt bij een begrafenis, crematie of uitvaart. Ook hiervoor kunt u The Arthur Troop Pipes and Drums benaderen. Klik hier voor de kosten of om meer informatie aan te vragen. 

Schotse muziek in Nederland

Het repertoire van de doedelzakband The Arthur Troop Pipes and Drums bestaat uit traditionele Schotse muziek en wordt gespeeld met doedelzakken en trommels, pipes and drums. Bij optredens hoort u veel beroemde Schotse nummers zoals o.a. Scotland the Brave, Auld Lang Syne, Bonnie Lass, Skye Boat Song en Highland Cathedral. Wilt u de band ook horen spelen? Kijk dan op onze website voor de evenementenagenda

Schotse kilt

De pipeband, met leden uit Alkmaar en West-Friesland en omstreken, draagt tijdens de optredens de traditionele Schotse kleding waaronder de kilt met de prachtige blauwe tartan (de ruit) van de IPA, the International Police Association. De tartan is eigendom van IPA section UK, Region nr 1 Scotland. De drum major die voor de band loopt, heeft een zg. full dress aan, het ceremoniële uniform met de feather bonnet (die berenmuts) en de plaid om zijn schouders. Kijk hier voor meer informatie.