Als nieuw lid van de Arthur Troop Pipes and Drums uit Alkmaar is mij gevraagd om te vertellen wat mij heeft bewogen om lid te worden van deze band.

In augustus 2018 was ik in het Cultuurpark De Hout in Alkmaar samen met mijn vrouw op de Keltische middag. Daar zag ik een doedelzakband spelen; de Arthur Troop Pipes and Drums. Na afloop had ik een gesprek met één van de leden van de band. Die man speelde op de grote trom wat, naar mij later bleek de “Bass” te zijn.

Na een fijn gesprek gehad te hebben met Frank Sander, de man de Bass, kreeg ik de uitnodiging om eens te komen kijken op een oefenavond.

Ik liet er een week overheen gaan en ging toch maar eens op een woensdagavond kijken. Dat is namelijk de vaste oefenavond van de band. Ze oefenen van 19.45 uur tot 22.00 uur.

Bij binnenkomst kreeg ik al een goed gevoel over me heen.  Ik kreeg een warm welkom en werd voorgesteld aan de bandleden. Het voelde zo goed dat ik tot het einde van de oefenavond ben gebleven. Nog even nazitten en rond 22.30 uur ging ik maar eens naar huis met de gedachten: “Dit is leuk, daar wil ik meer van”.

De woensdag daarop ben ik weer gaan kijken en die week daarop ook weer en weer… Nu zijn we intussen al weer een aantal maanden verder en ik ben er nog steeds.

Na een goede begeleiding en veel oefenen speel ik intussen met veel plezier de tenor.

Dit jaar zijn er verschillende optredens in en rond Alkmaar.

Ik zeg kom eens kijken en misschien is dit ook iets voor jou om op een mooi instrument te spelen.

Ook ben je altijd welkom om eens een oefenavond bij te wonen en de sfeer te proeven. Ik weet zeker dat je weer komt kijken en misschien zelfs wel lid wordt van deze mooie band.

Met een vriendelijk muziekgroet,

Reijer Boon